Trapauto's Trapauto's Trapauto's Trapauto's Trapauto's

Trapauto's

De trapauto als kunst

Het is te danken aan kunstenaar en designer Rop Ranzijn dat de antieke gerestaureerde trapauto tot kunst wordt verheven als hij gevraagd wordt te exposeren in de Kunsthal in Rotterdam. De tentoonstelling is een doorslaand succes, er komt veel publiek op af en de pers is lovend over de deskundige manier waarop Rop de auto’s heeft gerestaureerd en een nieuw gezicht heeft gegeven.

Rop Ranzijn is een talentvolle designer met veel idee├źn en hij bedenkt en ontwerpt diverse soorten producten waarmee hij nationaal en internationaal succes boekt. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de Kunsthal uit Rotterdam graag werk van zijn hand exposeert en daarbij de keus laat vallen op zijn collectie antieke trapauto’s. Rops liefde voor trapauto’s komt voort uit de jaren 50 waarin hij samen met zijn broers zeepkisten bouwde en zichzelf ook trotse eigenaar van twee trapauto’s mocht noemen. Nu, als volwassen man met een fascinerende hobby, zoekt hij naar oude trapauto’s en herstelt deze weer in de oorspronkelijke staat. Niet alleen speelgoed voor de kinderen en kleinkinderen van nu, maar verzorgd antiek speelgoed.

De collectie was in 2012 nog te bekijken in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. De trapauto’s uit de collectie zijn te koop, leuk voor uw kind of kleinkind om met vriendjes of vriendinnetjes mee te spelen.

Rop Ranzijn op Instagram

projecten